VI. A 2020/21

 

ČESKÝ JAZYK

Od 19. října probíhá výuka i zadávání úkolů POUZE přes aplikaci TEAMS. PŘIHLAŠTE SE DO APLIKACE!

V týdnu, kdy se vrátíte do školy, budete psát písemnou práci – opakování učiva z 5. ročníku. Vše, co budeme  do tohoto data dělat v mluvnici, využijete při písemné práci.

16. října

Mluvnice: 

V rámci přípravy na písemnou práci jsme si zopakovali v hodině určování mluvnických kategorií u podstatných jmen a sloves.

Pojďme si to ještě jednou připomenout.

Zkoukněte video k ml. kategoriím u podstatných jmen, podívejte se na tabulku, co určujeme u sloves. Kdo zapomněl, co je slovesný způsob, podívá se na krátké video o slovesném způsobu.

15. října 

Mluvnice: Pracovní sešitsplň  str. 13/8

14. října

Mluvnice: Pracovní sešit  – splň str. 13/7


Přírodopis

období:  (19. – 23.října 2020)

učebnice: přečtěte si další kapitolu „Soustava organizmů“ (str.26-27)

zápis: nalepte si nebo přepište do sešitu

http://www.zsmoravska.cz/wp-content/uploads/Př.-6.r.-taxonomie-organizmů.doc

 

 

období:  (12. – 16.října 2020)

učebnice: přečtěte si další kapitolu „Jednobuněčné a mnohobuněčné organizmy“ (str.24-25)

zápis: nalepte si nebo přepište do sešitu

http://www.zsmoravska.cz/wp-content/uploads/Př-6.r.-jednobuněčný-a-mnohobuněčný-organismus-zápis.doc

vyplň kvíz a odešli do 16.října  🙂 

https://docs.google.com/forms/d/1MBEC8RDVfQEUNzNHGDx-AHc_Uua7lQAVpRpJHAp20hw/edit

 


FYZIKA

20.10.2020

Od tohoto týdne bude výuka probíhat na platformě Office 365 (Microsoft Teams), ve skupině 6.A Fyzika

14.10.2020

Přečíst kapitolu MAGNETICKÉ VLASTNOSTI LÁTEK. učebnice str. 64-75

 

ANGLICKÝ JAZYK, ZEMĚPIS, DĚJEPIS 

Výuka bude probíhat na platformě Office 365 (Microsoft Teams). Přihlašovací údaje máte v denících žáka. Úkoly budou klasifikovány. Odevzdávejte v MS Teams do zadání a dodržujte termíny! Děkuji

VOKZ

23.10.2020

 

21.10. 2020

Dnes se ještě trochu budeme věnovat času, a to KALENDÁŘI – proč vznikl, jak a jaké druhy kalendářů známe. Přečtěte si přiloženou prezentaci DRUHY KALENDÁŘŮ potom si  otevřete sešit, napište datum a nadpis – KALENDÁŘ  – vytiskněte nebo přepište tento zápis zápis – kalendář a cyklus přírody. Na konci zápisu je zadaný úkol. Ten vypracuj a pošli mi na mail. anna.podlucka@seznam.cz. Toto zadání zkusím napsat i do teamsu, jestě se s tímto programem učím, ale doufám, že mi to půjde a od příští hodiny bychom komunikovali přes office 356. Vytvořím nám tým na VKOZ A VV. Přeji hodně štěstí a dávejte na sebe pozor.

16.10.2020 

Další téma je ČAS – protože nemáte učebnici, pozorně si přečtěte přiloženou prezentaci Čas – vnímání času. Na konci prezentace je seznam 5 otázek. Do sešitu si napište dnešní datum a nadpis ČAS  a písemně mi na otázky odpovězte (pište i otázky, bude Vám to sloužit jako zápis). Poté vypracujete přiložený pracovní list čas – pracovní list. Vytiskněte a nalepte do sešitu nebo vypracujte do do sešitu.

14.10.2020 

Přečtěte si přiloženou prezentaci KDYŽ VLASTNÍ RODINA CHYBÍ – do sešitu si napište nadpis – Když vlastní rodina chybí. A opište si „slide č. 2“ jako zápis. Potom do sešitu vyluštěte křížovku a odpovězte na dané otázky. Až se vrátíte v listopadu do práce, sešity si vyberu a oznámkuji.

VÝTVARNÁ VÝCHOVA

16.10.2020 – Prohlédněte si přiloženou prezentaci Výtvarná výchova – Keith Haring – ZÁŘÍCÍ POSTAVY a podle návodu vypracuj zadaný úkol.Pokud doma nemáš temperové barvy, nebo se ti je nechce kupovat, můžeš použít fixy, výrazné pastelky atd. Termín odevzdání je 23.10. 2020. Svůj výtvor mi vyfoť a pošli na mou mailovou adresu: anna.podlucka@seznam.cz. Pokud z nějakého důvodu nemůžeš výkres vyfotit a poslat. přineseš ho do školy, až se zase otevře.